uithangbord boven Paagman de boekenwurm

het mooiste uithangbord VAn delft

De Boekenwurm is volledig verzonken in zijn boek en negeert het winkelend publiek in de Choorstraat. Het uithangbord gemaakt door beeldhouwer Richard de Vrijer hangt boven de ingang van boekenhandel Paagman en is één van de mooiste uithangborden die je in Delft kunt vinden.

Wat is een boekenwurm?

Een boekenwurm is iemand die heel veel leest en als ware de boeken verslindt. Eigenlijk is een ‘boekenwurm’ een heel smerig beestje die zich door de boeken vreet. We kennen de boekenwurm beter als het papiervisje en verwar deze dit niet met het zilvervisje, al lijken ze veel op elkaar. Het papiervisje is gek op papier en nestelt zich graag tussen uw boeken. Het is dus geen echte worm maar een benaming die het vroeger heeft gekregen, omdat het zich als een worm door uw boeken beweegt.

Een uithangbord voor boekhandel Huyser

Boekhandel Huyser werd opgericht in 1932 en was gevestigd in de Choorstraat op nummer 12/14 en verhuisde vijftien jaar geleden naar het hoekpand tegenover de Oude Kerk. De boekhandel is een begrip in Delft en al hebben steeds meer mensen een e-reader, er gaat toch niets boven een echt boek! Het werk van beeldhouwer Richard de Vrijer (1948) boven de ingang van de boekhandel beeldt de liefde voor het echte boek dan ook goed uit. De studio van de kunstenaar is trouwens te vinden in het voormalig schoolgebouw aan de Nieuwe Langendijk 46/48 in Delft. Daar werkt hij momenteel aan een nieuw bijzonder kunstwerk voor de stad.

Locatie 'Boekenwurm'

deel artikel
Boekenwurm in Delft

In dit artikel