Balthasar Lunch

uniek historisch moordspel & 3-gangen lunch in Delft

groepsuitje in delft over de bekendste moord van nederland

Er zijn nog steeds veel mysteries rond de moord op Prins Willem van Oranje. Had Balthasar Gerards misschien een handlanger en wat is er met hoofd van Balthasar na zijn executie op het Marktplein? Misschien is de schedel nog in Delft te vinden. Ontrafel jij de mysteries met  je onderzoeksteam? Spel wordt gecombineerd met koffie & gebak en smakelijke lunch.

Het groepsuitje begint met koffie en gebak in hart van het historisch centrum. Onze spelbegeleider verdeelt jullie groep in kleine onderzoeksteams en vertelt dan het verhaal over Professor Nieuwenhuizen. Een man die het tot zijn levensmissie had gemaakt om de schedel te vinden. Net voor hij met groot nieuws zou komen, werd hij dood in zijn woonkamer gevonden. Hij liet alleen zijn attachékoffer achter….

Tijdens het spel worden er opdrachten uitgevoerd in de stad en is er contact met de spelleider via WhatsApp om zo belangrijke hints te ontvangen. Halverwege het spel geniet de groep van een lunch en laden de teams zich weer op voor de climax van het spel. De dag wordt afgesloten met een drankje en kleine prijsuitreiking. Het groepsuitje in Delft kan ook zonder lunch geboekt worden. Meer info hier.

prijs groepsuitje

€ 52,50 p.p. incl 21% btw
Minimaal 12 personen (groep tot 48 personen)

inclusief

- koffie/thee met gebak
- lunch met drankje
- Schedel van Balthasar spel
- Uitstekende begeleiding
- Prijs voor het beste onderzoeksteam

programma - DUUR: 6 UUR

10:30 - 11:00 : Voorgerecht met drankje
11:00 - 13:15 : Balthasar Spel Deel 1
13:15 - 14:30 : Lunch met drankje
14:30 - 15:45 : Balthasar Spel Deel 2
15:45 - 16:30 : Afsluitend drankje & prijsuitreiking

gerelateerde groepsuitjes

criminele 3-gangen lunch

narcos lunch

culinair & cultureel delft

walking dinner tour

volledig dagarrangement

the delft experience

Startpunt groepsuitje

historisch centrum

Het kan per groepsuitje verschillen waar het programma begint. Het zal altijd een locatie in het historisch centrum zijn. Onze gids of begeleider zal u warm onthalen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.