Oranje uitje Delft

Uitje in Delft in teken van prins willem van oranje

Delft heeft altijd al een sterke band met het Koninklijk Huis en in het bijzonder Willem van Oranje. Wij nemen u tijdens dit uitje graag mee voor een echte verwendag in de mooiste stad van Holland. Uw groep wordt eerst warm ontvangen in restaurant ‘t Koningshuys voor koffie en gebak. Terwijl u geniet van het uitzicht op de Nieuwe Kerk en het prachtige stadhuis, komt onze stadsgids u groep ophalen voor de rondleiding.

Het hoofdthema van het uitje zal zijn ‘Willem van Oranje’ en daarbij is er aandacht voor het leven van Prins Willem van Oranje, de Koninklijke grafkelders, Balthasar Gerards en nog wat verrassingen. U zult daarnaast een goed beeld krijgen van de historische stad. Na de stadswandeling is het tijd om te genieten van een uitgebreide lunch met huisgemaakte soep, luxe bol met divers assortiment en een drankje of onbeperkt thee. Wij geven graag nog even aan, dat onze gids niet met u aan tafel zal zitten tijdens de lunch en u geniet met uw eigen gezelschap. Voldaan van de lunch en met nieuwe energie bezoekt u samen met onze gids hierna museum Prinsenhof Delft voor een boeiende rondleiding.

Een heerlijk uitje in Delft met nog genoeg tijd over om zelf de stad te verkennen. Het kerkkaartje geeft ook toegang tot de Oude Kerk met de ‘Scheve Jan’. Genoeg te zien en doen en wij hopen u binnenkort in de Prinsenstad te verwelkomen. Wilt u liever alleen een rondleiding over Willem van Oranje, dan kunt u deze los boeken.

prijs groepsuitje

€ 49,50 p.p. incl 21% btw
Minimaal 8 personen

inclusief

- Koffie & gebak
- Entreekaartje Oude & Nieuwe Kerk
- Privé stadsgids
- Luxe lunch met drankje
- Entree Museum Prinsenhof Delft

programma - DUUR: 4,5 UUR

10:30 - 11:00 : Koffie met gebak
11:00 - 11:45 : Rondleiding Nieuwe Kerk
11:45 - 12:45 : Stadswandeling Delft
12:45 - 14:00 : Luxe lunch
14:00 - 15:00 : Rondleiding Museum Prinsenhof Delft

gerelateerde groepsuitjes

volledig dagarrangement

the delft experience

cultureel & culinair delft

walking dinner tour

uniek spel & 3-gangen lunch

balthasar lunch

Startpunt groepsuitje

restaurant ‘t Koningshuys

U wordt warm ontvangen bij restaurant ‘t Koningshuys voor de start van uw dagje uit. Onze gids zal u daar ook ophalen voor het vervolg van het programma.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.