misdadig delft

een grimmige blik op MIDDELEEUWSE delft

van de pijnbank tot executie balthasar gerards

Wandel door de oude straatjes en luister naar de spannende verhalen vertelt door onze enthousiaste gids. Van de moord op Willem van Oranje tot de schandpaal en van oude martelpraktijken tot het gekkenhuis! En ja, de executie van Balthasar Gerards zal met alle bloedige details komt aan bod, dus niet geschikt voor te jonge deelnemers. Een wandeling van 1 uur is voldoende om een goed beeld te krijgen, van dit stukje spannende geschiedenis van Delft.

Van maandag t/m donderdag is het mogelijk om op aanvraag ‘Het Steen’ te bezoeken; de oude middeleeuwse gevangenistoren. U bezoekt dan de oude gevangeniscel en misschien wordt u even op de pijnbank gelegd of geeft u de voorkeur aan de rekbank. Het is dezelfde cel waar de moordenaar van Oranje wat pijnlijke uren heeft doorgebracht! Eigenlijk een niet te missen optie, wanneer u deze tour boekt.

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de spannende geschiedenis van Delft weer tot leven in de middeleeuwse stad.

Optie bezoek GEVaNGENISTOREN

U heeft de optie om met onze gids een bezoek brengen te brengen aan Gevangenistoren Het Steen. Entreeprijs is € 25,00 per groep en mogelijk op aanvraag van maandag t/m donderdag.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

onze prijs per gids:

90 MINUTEN : € 94,50 incl 21% btw
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

voor de nieuwe kerk

In het hart van het historisch centrum staat de grootste kerktoren van de stad. Een mooi en makkelijk vindbaar startpunt voor al onze rondleidingen. Onze gids zal u voor de kerk warm onthalen. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.

gerelateerde rondleidingen & UITJES

rondleiding

historisch delft

dagarrangement

the delft experience

rondleiding

willem van oranje