stichting herinneringsstenen delft Wandeling door joods delft

het levensverhaal van oranje en de stad delft

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er 142 Joodse stadsgenoten weggevoerd uit Delft. Een zeer droevige gebeurtenis die nooit mag worden vergeten.

Gids en oud-godsdienst leraar Willem Jan Pijnacker Hordijk, leidt u langs de Joodse bezienswaardigheden in Delft en vertelt u over de weggevoerde Joden in Delft tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandeling van circa 6 km begint bij de synagoge aan de Koornmarkt.  De wandeling brengt u  langs gedenkwaardige plekken, om stil te staan bij de sporen die de Joodse geschiedenis in Delft heeft achtergelaten.

Wij bieden deze wandeling aan namens Stichting Herinneringsstenen Delft en u kunt zich via onderstaande link opgeven voor deze wandeling, dit kan individueel of als groep. In onderling overleg kan de wandeling of fietstocht onderbroken worden voor een koffie- of lunchpauze in één van de vele horecagelegenheden in de fraaie Delftse binnenstad.

De rondleiding is kosteloos maar een gift voor Stichting Herinneringsstenen Delft wordt zeer op prijs gesteld. Deze giften stelt de stichting in staat om onderzoek te doen, voorlichting (op basisscholen) te geven en nieuwe struikelstenen te plaatsen in Delft.

gratis wandeling met gids

De wandeling is gratis maar een gift voor Stichting Herinneringsstenen wordt zeer op prijs gesteld.

stichting herinnneringsstenen delft

De stichting heeft tot doel om de herinnering aan de ruim 140 Joodse stadsgenoten die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd levend te houden door het plaatsen van struikelstenen vóór de woningen van degenen die destijds zijn gedeporteerd.