educatieve speurtocht in delft voor onderwijs

Delft is een schatkamer gevuld met bijzondere geschiedenisverhalen en mooie locaties, die perfect aansluiten op de aangeboden leerstof in het basis- en voortgezet onderwijs. Het historisch centrum is kleinschalig, ‘autoluw’ en daardoor zeer overzichtelijk en veilig. Onze afgestemde speurtochten maken dit een leerzaam schooluitje. 

De Gouden Eeuw, Prins Willem van Oranje, de 80-jarige oorlog en de ontwikkeling van steden en de handel. Een greep uit de Canon van de geschiedenis van Nederland, die aan bod kunnen komen tijdens de speurtocht. Wij stemmen deze volledig af op uw leerdoelen.  Leerkrachten kunnen ingezet worden op locaties in de stad als onderdeel van de speurtocht.

Onze gidsen hebben een achtergrond in het onderwijs en zorgen voor professionele begeleiding. Voor basisonderwijs leerlingen, raden wij aan om een ouder of leerkracht per groep toe te voegen. 

prijs spel:

€ 6,95 per leerling incl. 21% btw
Minimaal 20 leerlingen
Korting bij meerdere klassen
Duur tocht : 1,5 uur

inclusief

- Stadsgids / Begeleider
- Speurtocht
- Uitstekende begeleiders
- Kleine traktatie na afloop

uit te breiden

Een bezoek aan de Nieuwe Kerk of Gevangenistoren Het Steen met de leerlingen behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen ook extra snacks en drankjes voor de klassen verzorgen.

themawandeling

historisch delft

themawandeling

willem van oranje

themawandeling

vermeer in delft

Startpunt speurtocht

voor de nieuwe kerk

Onze begeleider staat voor de Nieuwe Kerk op uw leerlingen te wachten. Een makkelijk herkenbaar verzamelpunt in Delft,

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.