onze organisatie & gidsenteam

stadsgidsdelft

unieke ervaringen

Wie zijn wij?

StadsgidsDelft is al meer dan 10 jaar actief in Delft en bestaat uit een team van enthousiaste en professionele gidsen, die de geschiedenis van de stad tot leven brengen. Wij willen dat uw bezoek een beleving is, want het is niet alleen een stad van oude verhalen. Wij geven u een goede kijk op het dagelijks leven in de altijd bruisende universiteitsstad met zijn gezellige cafés, leuke restaurants en sfeervolle winkelstraatjes. Zo krijgt u een goed en volledig beeld van de Prinsenstad. Met onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering, verzorgen wij voor iedere klant een op maat gemaakte belevenis in Delft.

wij staan elke dag in delft voor u klaar

beleef de gouden eeuw in delft

Ons gidsenteam

Wij zijn trots op ons team vakmensen die met veel kennis en enthousiasme iedere dag voor u klaar staan.

Stadsgids Randy

Randy Boerboom

nationaal gids /cruise director

TALEN: NED / ENG

Jaarlijks geniet ik van mijn reizen naar verre bestemmingen. De kennismaking met verschillende culturen, tradities en gewoonten, heeft mijn blik verruimd op de wereld. Graag wil ik toeristen in mijn eigen land dezelfde ervaring bezorgen. Om die reden heb ik in 2010 ‘StadsgidsDelft’ opgericht. Mijn streven is programma’s te verzorgen, die een goede mix zijn van geschiedenis en cultuur. Als Nationaal Gids en Cruise Director, is het voor mij iedere dag een plezier om toeristen door Nederland te gidsen en ze van ons land te laten genieten…ook als het regent, want dat hoort toch ook bij onze cultuur! In mijn vrije tijd geniet ik van lezen, muziek en tuinieren. Als vegetariër smaakt voor mij niets beter dan de gekweekte groenten en fruit uit eigen tuin. Hoop u snel in Delft te verwelkomen!

Stadsgids André

André van de Vooren

stadsgids / reisbegeleider

TALEN: NED / ENG / SPA 

Ik studeerde Toerisme en de Spaanse taal en was werkzaam in verschillende functies in het Toerisme en zoals vakdocent, studiebegeleider en stagecoördinator aan diverse Hogescholen. Reizen is mijn levenselixer en graag deel ik mijn kennis en ervaring over verre reizen en vreemde culturen met andere mensen. Momenteel begeleid ik groepsrondreizen in Afrika, Latijns-Amerika en wandel- en stedenreizen in Europa. Als ik tussentijds in Nederland ben, laat ik mensen uit binnen- en buitenland mijn “eigen” land zien en werk dan als stadsgids in de steden Leiden, Delft en Den Haag. Andere hobby’s van mij zijn lezen, buitensport, hardlopen en voetbal en daarnaast ben ik een gepassioneerd film- en jazzliefhebber.

Stadsgids Sylvia

Sylvia Westerhof

nationaal gids

TALEN: NED / ENG / FRA / SPA

In 2004 rolde ik eigenlijk bij toeval in het gidsenwerk. In het begin met stadswandelingen door het centrum van Delft. Maar al snel ook rondleidingen in de Oude & Nieuwe Kerk en het toenmalige Legermuseum. Sinds 2010 werk ik ook als rondleider en museumdocent in de Museum Prinsenhof Delft, waar  onder andere Willem van Oranje en de 80-jarige oorlog centraal staan. Ik kreeg zoveel aanvragen om ook in andere steden te gidsen, dat ik mij heb ingeschreven voor de opleiding Nationaal Gids in Amsterdam, met Den Haag als eindexamenopdracht. Inmiddels zijn nu veel steden, musea en attracties bekend terrein.

Stadsgids Joop

Joop Derks

stadsgids / coördinator TU Delft

TALEN: NED / ENG / FRA / DUI

Ik studeerde geschiedenis aan de RU Utrecht en ben 100% Delftenaar of zoals wij locals zeggen ‘Delvenaar’. De aflopen 40 jaar gaf ik geschiedenisonderwijs van MAVO t/m Wetenschappelijk Onderwijs. Naast het verzorgen van rondleidingen in Delft en Den Haag ben ik momenteel ook coördinator E-tentamens aan de TU-Delft. Naast stadswandelingen geef ik lezingen m.b.t. historische en actuele onderwerpen.Mijn rondleidingen in Delft en Den Haag zijn gericht op gezelligheid en informatie. Als hobby’s heb ik lezen, reizen, Netflix en jazz.

Stadsgids Peter

Peter Hoogendoorn

stadsgids

TALEN: NED / ENG

Sinds 2010 ben ik actief als gids in het prachtig Delft. Wat begon als een voor mij ‘uit de hand gelopen hobby’ is uitgegroeid tot een baan als full-time stadsgids. Delft is mijn geboortestad en als echte ‘Delvenaar’ vertel ik graag over de geschiedenis en het leven in de stad. Ik wandel, fiets, step of vaar graag met u door het prachtige historisch centrum van Delft. Naast Delft geef ik nu ook rondleidingen in Den Haag en Rotterdam. Niet alleen geschiedenis is mijn hobby maar hou ook van fitness en varen, wat je in Delfland perfect kunt doen. Hoop jullie snel in mijn stad te verwelkomen. 

Stadsgids Hans

Hans Nieuwpoort

stadsgids

TALEN: NED & ENG

Geboren in de Delftse binnenstad en met heel veel plezier altijd in Delft kunnen blijven wonen. Mijn werk bracht mij in vele landen met prachtige steden en dorpen. Meestal was er wel iemand die mij de lokale verhalen wilde vertellen en de highlights wilde laten zien in de beperkte tijd beschikbaar. Ik voel mij schatplichtig en hoop u te mogen boeien met een selectie van de vele lokale verhalen en natuurlijk een mooie route door het historische binnenstad van Delft en/of interessante wijken zoals de TU Delft Campus en Agnetapark.

Deelnemers
rondleidingen
Groepsuitjes
Spelprogramma's

wij zien u hopelijk snel in Delft