vermeer in delft

rondleiding volgt levenspad van de schilder

het leven en werk van de meester van het licht in delft

Johannes Vermeer is één van de beroemdste schilders uit de Gouden Eeuw. Hij woonde en werkte zijn hele leven in Delft. Waar stond zijn huis en op welke locaties creëerde hij zijn meesterwerken? Bestaat ‘Het Straatje’ van Vermeer echt en wie was zijn leermeester? Dit en nog veel meer ontdekt u tijdens deze boeiende rondleiding, die u ook een goed beeld zal geven van de historische stad. Onze gids toont u alle belangrijke Vermeer locaties en vertelt de leuke verhalen achter zijn prachtige schilderijen. U hoeft zeker geen kunstkenner te zijn om met plezier deze rondleiding te ervaren.

Besluit u de Vermeer wandeling van 60 minuten te verlengen, dan heeft u de mogelijkheid de Oude Kerk te bezoeken. Het is in deze kerk waar Johannes Vermeer werd begraven, onder zeer goed gezelschap! De wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek heeft ook een mooi plekje in deze kerk gekregen en heeft waarschijnlijk model gestaan voor twee van Vermeer zijn schilderijen. Nog een laatste tip! Maak er een mooi dagprogramma van en bezoek ‘Het Meisje met de Parel’ in Den Haag.

lokale, ervaren stadsgids

Bewandel het levenspad van Johannes Vermeer met onze gids en kenner van de 'Meester van het Licht'.

Optie bezoek oude kerk delft

Voor € 6,50 p.p. kunt u met onze gids een bezoek brengen aan de Oude Kerk, waar u het graf van Johannes Vermeer kunt zien. De rondleiding in de kerk duurt 30-45 minuten.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

onze prijs per gids:

90 MINUTEN : € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur.
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

voor de nieuwe kerk

In het hart van het historisch centrum staat de grootste kerktoren van de stad. Een mooi en makkelijk vindbaar startpunt voor al onze rondleidingen. Onze gids zal u voor de kerk warm onthalen. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.

gerelateerde rondleidingen & uitjes

rondleiding

historisch delft

dagprogramma

the delft experience

rondleiding

willem van oranje