willem van oranje

rondleiding in de voetsporen van oranje

ontdek de bijzondere band van de oranjes met prinsenstad delft

Misschien wel het leukste stukje Vaderlandse geschiedenis is de Nederlandse Opstand en het leven van Willem van Oranje. Alleen kent het verhaal over onze ‘Vader des Vaderlands’ een bloedig eind. Onze gids zal daarom ook aandacht besteden aan de moordenaar van de Prins; ‘Balthasar Gerards’. Zijn doodstraf zal met alle bloedige details besproken worden. Delft heeft altijd al een bijzondere band gehad met de Oranjes, dus zal er ook aandacht zijn voor andere Oranjeleden, zoals Prins Friso, oud-student van de TU Delft.

Afhankelijk van uw budget en interesse zijn er diverse mogelijkheden om de Oranje tour uit te breiden. Wat dacht u van een bezoek aan Museum Prinsenhof om daar de beroemde kogelgaten te zien of bekijk de Nieuwe Kerk om daar alles te ontdekken over de Koninklijke grafkelders. U kunt natuurlijk ook gewoon in alle rust genieten van koffie & gebak bij ‘t Koningshuys aan het mooiste plein van Holland. Spreekt dit u allemaal wel aan, bekijk dan eens ons groepsuitje ‘PrinsHeerlijk‘. 

lokale, ervaren stadsgids

Ontdek samen met onze ervaren en enthousiaste gids, de bijzondere band die Delft heeft met de Oranjes.

Optie bezoek Nieuwe kerk & Prinsenhof

Bezoek Museum Prinsenhof Delft (€12,50 p.p.) incl. rondleiding en bezoek moordhal of leer alles over de Koninklijke grafkelders en Praalgraf Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk (€ 6,50 p.p.).

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

onze prijs per gids:

90 MINUTEN : € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur.
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

voor de nieuwe kerk

In het hart van het historisch centrum staat de grootste kerktoren van de stad. Een mooi en makkelijk vindbaar startpunt voor al onze rondleidingen. Onze gids zal u voor de kerk warm onthalen. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.

gerelateerde rondleidingen & uitjes

rondleiding

historisch delft

dagarrangement

the delft experience

rondleiding

vermeer in delft