historisch delft

de meest geboekte rondleiding in delft

RONDLEIDING VOOR EEN COMPLEET HISTORISCH OVERZICHT VAN DELFT

De historische rondleiding geeft u een volledig beeld van de geschiedenis van Delft. Onze gids neemt u door het hart van de stad, waarbij naast de leuke anecdotes, natuurlijk de verhalen over Willem van Oranje, Johannes Vermeer en het beroemde Delfts blauw niet mogen ontbreken. U komt o.a. langs het prachtige stadhuis, de Oude Kerk met de Scheve Jan en de Nieuwe Kerk, de laatste rustplaats van ons Koningshuis. U zult een blik werpen in de sfeervolle binnentuin van Museum Prinsenhof Delft, waar onze ‘Vader des Vaderlands’ is vermoord door Balthasar Gerards. De rondleiding door Delft brengt u langs de leukste de leukste eet- en winkelstraatjes en met de persoonlijke tips van onze gids, beleeft u na de rondleiding, nog een geweldig dagje uit in Delft.

Besluit u de standaard wandeling van 60 minuten te verlengen, dan krijgt u meer van de stad te zien, zoals de verborgen hofjes of onze mooie stadspoort. Een vaak geboekte aanvulling is een bezoek aan de Nieuwe Kerk, waar u alles komt te weten over de Koninklijke grafkelders en het praalgraf voor Willem van Oranje. Het bezoeken meer dan waard!

lokale, ervaren stadsgids

Wij brengen de geschiedenis weer tot leven en geven een frisse kijk op het leven in de historische stad.

Optie bezoek Nieuwe kerk delft

Voor € 6,50 p.p. kunt u met onze gids een bezoek brengen aan de Nieuwe Kerk. Het entreekaartje is ook geldig voor de Oude Kerk. Rondleiding in de kerk duurt 30-45 minuten.

uit te breiden

Alle rondleidingen zijn uit te breiden met een koffie & gebak arrangement, lunch of diner. Informeer gerust naar de opties.

onze prijs per gids:

90 MINUTEN : € 94,50 incl 21% btw
€ 20,00 voor ieder extra half uur.
max. 15 personen per gids voor de beste ervaring.

impressie

Startpunt rondleiding

voor de nieuwe kerk

In het hart van het historisch centrum staat de grootste kerktoren van de stad. Een mooi en makkelijk vindbaar startpunt voor al onze rondleidingen. Onze gids zal u voor de kerk warm onthalen. Misschien wilt u liever bij een café, restaurant of vergaderlocatie in het centrum worden opgehaald. Graag bieden wij u die service aan. De rondleiding kan ook bij iedere gewenste locatie in het centrum eindigen.

Delft is eenvoudig bereikbaar met auto of openbaar vervoer. 

AUTO

De stad ligt aan de rijksweg A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Neem afslag 9 ‘Delft’, die wij Ikea afslag noemen, en volg de borden richting ‘Centrum’. Helaas kun je in de binnenstad niet gratis parkeren en het centrum is ‘autoluw’. Delft heeft vier grote parkeergarages, die met P-borden worden aangegeven. Vanaf iedere garage loop je zo het historisch centrum in. Voor ons startpunt raden wij de Marktgarage aan. 

Meer info: Parkerendelft

OPENBAAR VERVOER

TREIN : De trein is een goede optie om naar Delft te komen, zeker als je onze Delftse gebrouwen bieren wil proberen. U stapt uit bij Delft Station en bewonder dan meteen een stukje ‘nieuw Delft’. In 10 minuten loopt u naar het historisch centrum.

TRAM 1 : Voor een leuk dagprogramma is de tram een mooie optie. De HTM tram 1 staat in verbinding met Den Haag Centrum & Scheveningen. U kunt in Delft bij station ‘Prinsenhof’ uitstappen en dan loopt u direct een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis tegemoet.

 

Dagelijks staan onze gidsen klaar om uw groepen te ontvangen. Graag halen wij de groep direct bij de touringcar op. Parkeren met de bus is niet mogelijk in het centrum. Er zijn twee ‘hop on hop off’ locaties aan de rand van het historisch centrum in Delft beschikbaar:

Koepoortplaats – direct achter het Hampshire Hotel kan  uw bus 30 minuten parkeren om mensen in- of uit te laten stappen. Onze gidsen staan daar klaar om uw gasten te ontvangen.

Phoenixstraat – vlakbij tramhalte ‘Prinsenhof kan ook hier de bus 30 minuten parkeren en loopt de groep met onze gids direct het historisch centrum in.

De chauffeur kan zijn/haar bus lang parkeren aan de Olof Palmestraat tot 19.00 uur, hierna gratis aan de Schieweg. Route wordt door borden aangegeven.

gerelateerde rondleidingen & uitjes

rondleiding

willem van oranje

dagarrangement

the delft experience

rondleiding

vermeer in delft